• Marsa Pihlaja

Nettisivutkin sukunäköön

Nettisivujen ulkonäköön ja toimivuuteen panostetaan nykyisin kiitettävän paljon, ovathan sivut tärkeä ikkuna yritykseen ja sen toimintaan. Usein sivut tuntuvat kuitenkin elävän jotenkin omaa elämäänsä; eivät oikein ole sukua yrityksen muun viestintämateriaalin kanssa. Itse asiassa ne ovat monasti enemmänkin sukua toisten yritysten sivujen kanssa!

Persoonallisuus ja oman, muista poikkeavan graafisen ilmeen löytäminen on tärkeää – ja pysyminen siinä. Vaikka itse jo ajan myötä kyllästyy samoja elementtejä sisällään pitävän ilmeen toistamiseen, kannattaa saman sateenvarjon alla kulkemista edelleen jatkaa. Uudistua pitää, mutta kaikkea ei kannata heittää romukoppaan.

Kun siis alatte pohtia nettisivujen uudistamista, kannattaa yhdessä kaivaa kaikki yrityksen viestintään liittyvät materiaalit esille ja pohtia, miltä tiedän sukukuvanne tulisi näyttää!

Asiakkaamme Eedi Asumispalvelut on Espoon Diakoniasäätiön omistama, laadukasta palveluasumista tuottava yhteiskunnallinen yritys. Nettisivujen suunnittelu Eedille oli innostava ja mielenkiintoinen projekti. Lopputuloksena syntyi lämminhenkinen ja erilainen nettisivusto. Erittäin tärkeää on myös sivujen toimivuus ja päivitettävyys, johon koulutamme asiakkaamme.

Ennen nettisivujen tekoa suunnittelimme 50-sivuisen 'Eedin malli – arvopohjainen viitekehyksemme' -kirjasen, joka toimii työkaluna yrityksen viiteryhmille ja avaa Eedin viisi arvoa laajemmin. – Sukunäköisyydestä nettisivuihin pidetään kiinni myös tulevissa materiaaleissa!

© Annexus Oy 2021