• Marsa Pihlaja

Voi ilmettä! Mitä tapahtui Helsingille?

Pari vuotta sitten saimme toimeksiannoksi uusia Helsingin kaupungin Ympäristökeskuksen tunnuksen ja ilmeen. Lopputulos oli valoisa, vehreä, aurinkoinen ja moderni. Jopa kaupungin sähköautojen kyljessä – twitteristä, käyntikortteista, lomakkeista, kuorista ja muusta materiaalista puhumattakaan – tämä positiivinen graafinen ilme ilahdutti kaupunkilaisia.

Kesäkuussa 2017 pääkaupunkimme visuaalinen ilme uudistui kaupungin organisaatiouudistuksen myötä.

On luonnollista ja hyvä, että ilmettä uusitaan aika ajoin. Nyt taisi kuitenkin käydä niin, että iImeestä tuli ilmeetön ja suoraan sanoen vanhanaikainen: jos nettisivustot olisi keksitty 50-luvulla, ne olisivat olleet hel.fi-sivujen näköiset. Tummat, kulmikkaat ja vähän ankeat suttuisine pikkukuvineen. Ei taida vastata monenkaan mielikuvaa pohjolan valkeasta, modernista pääkaupungista. Ja logo. Hmm.

Hel.fi-sivustolla nämä neljä ilmeetöntä osatointa eivät erotu enää visuaalisesti mitenkään toisistaan. 90 asteen kulmalaatikko poikineen, väreinä sininen ja keltainen kaikissa... Ymmärrän, että nuo ovat vaakunan värit, mutta silti! C'mon! Kuka näitä päätöksiä oikein tekee? Ja kuka näitä sivustoja tekee? Voisiko edes taustakuva muuttua, kun tullaan ympäristöasioihin...

Noh, toivottavasti seuraavan uudistuksen yhteydessä jotain muuta:) vai mitä?

© Annexus Oy 2021